HATAY / ALTINÖZÜ - Avuttepe İlkokulu

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü programı kapsamında öğrencilerimiz hazırladıkları şiir ve konuşmalarla öğretmenlik mesleğinin değerini ve bir toplumun inşasında öğretmenin rolünü kendi pencerelerinden dile getirdiler.  Öğrencilerimiz şehit öğretmenlerimiz için hazırladıkları oratoryo ile onların hatırasını da yaşattılar. Ayrıca yaşadığımız deprem felaketinde ilçemizde ve ilimizde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz de anıldı. Şehit öğretmenlerimizi ve depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Ara

Öğretmenlerimizin öncülüğünde, öğrencilerimizin katılımı ve katkılarıyla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı düzenlendi.  Öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e duyulan özlemi bir kez daha dile getirirken, onun bize bıraktığı cumhuriyet mirasına hizmet etmen etmenin gerekliliğini ifade ettiler. Atatürk'ün ülkemize ve milletimize kazandırdığı misyon ve vizyonun gelecek yüzyıllar için de önemli olduğu aktarıldı. Onu anmanın yanında anlamanın da elzem olduğu hatırlandı ve hatırlatıldı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve özlemle anıyor; rahmetle yâd ediyoruz.

Ara

29 Ekim cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla büyük bir coşku ve sevinçle gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz, okudukları şiirler ve yaptıkları konuşmalarla cumhuriyetin kuruluşuna kadar verilen mücadeleyi ve cumhuriyetin milletimize kzandırdıklarını bir kez daha dile getirdiler. Şarkılar eşliğinde sergilenen gösterilerle cumhuriyetimizin yüzüncı yılına yarışır bir kutlama program yapıldı. Bu vesileyle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve hayatını kaybeden gazilerimi saygı ve rahmetle yâd ediyoruz.